1.ЗАДЪЛЖАВА М.М.М., ЕГН ********** да се въздържа от упражняване на домашно насилие спрямо Л.Ф.Х. , ЕГН **********  и детето си Т. М.М. , ЕГН ********** .

2.ОТСТРАНЯВА М.М.М., ЕГН **********, от съвместно обитаваното с Л.Ф.Х. , ЕГН ********** *** и му ЗАБРАНЯВА да се доближава  до посоченото жилище , на разстояние по-малко от 15 метра, за срок от 18 (осемнадесет) месеца, считано от влизане в сила на решението.

3. ЗАБРАНЯВА на М.М.М., ЕГН **********, да се приближава до  местоработата на  Л.Ф.Х., ЕГН **********,  а именно  Павилион „Лафка“, в гр.Шумен , бул***, на разстояние по-малко от 15 метра, за срок от 18 (осемнадесет) месеца, считано от влизане в сила на решението.

4. ЗАБРАНЯВА на М.М.М., ЕГН ********** да се доближава до местата за социални контакти и отдих, които посещава Л.Ф.Х., ЕГН ********** , а именно  автобусни спирки, хранителни магазини , които се намират в близост до жилището и в гр.Шумен , ул.“***  както и до жилището на баща и в гр.Шумен , ул.“***, на разстояние по малко от 15 метра, за срок от 18 (осемнадесет) месеца, считано от влизане в сила на решението.

5.  ЗАБРАНЯВА на М.М.М. , ЕГН ********** да се приближава до училището на сина си Т. М.М. , ЕГН ********** -  СОУ „Йоан Екзарх Български“ гр.Шумен ,  на разстояние по-малко от 15 метра, за срок от 18 (осемнадесет) месеца, считано от влизане в сила на решението.

6. ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето Т. М.М., ЕГН **********, при неговата майка Л.Ф.Х. , ЕГН **********. На основание  чл.5 ал. 4 от ЗЗДН  НАЛАГА на извършителя на М.М.М. , ЕГН **********,*** “ГЛОБА” в минимален размер, а  именно 200 (двеста ) лв.  

На основание чл. 11 ал. 2 от ЗЗДН ОСЪЖДА  М.М.М. , ЕГН **********,*** да заплати на  Л.Ф.Х. , ЕГН ********** сума в размер на 250  лева (двеста и петдесет  лева) – деловодни разноски по делото, както и по  сметка на ШРС , държавна такса в размер на 25 (двадесет и пет ) лева .  

ПРЕДУПРЕЖДАВА  М.М.М. , ЕГН **********, че при неизпълнение  на заповедта ще бъде задържан от органите на ОД МВР съобразно чл. 21 ал. 3 от ЗЗДН и ще бъде сезирана съответната прокуратура.  

На осн. чл.15 ал. 2 от ЗЗДН да се издаде заповед за защита, като  нея бъдат указани последствията от неизпълнение на заповедта.  

Да се връчат на двете страни препис-извлечение от протокола с постановеното решение и издадените заповеди.  

Препис от заповедта да се изпрати на ОД МВР Шумен за контрол на изпълнението, съгласно чл. 21 ал. 1 от ЗЗДН.  

Решението подлежи на обжалване в седмодневен срок, считано от връчването му по реда на чл.17 от ЗЗДН, пред ШОС .  

Подадената жалба не спира изпълнението на издадената заповед.