Р А Й О Н Е Н   С Ъ Д -  Ш У М Е Н  

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

гр. Шумен, 02.04.2018 г.

 

Районният съдия при Шуменски районен съд на основание чл. 16 от ЗЗДН, като констатира, че Решение от 02.04.2018 г. по гр. д. № 761/2018 г. по описа на ШРС подлежи на изпълнение, разпореди да се издаде следната

 

З А П О В Е Д

за защита, по силата на която

 

ЗАДЪЛЖАВА С.Н.С., ЕГН **********, с адрес ***, ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА ОТ ИЗВЪРШВАНЕ НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ спрямо М.К.В., ЕГН **********, с адрес ***.

ЗАБРАНЯВА на С.Н.С., ЕГН **********, да се доближава до М.К.В., ЕГН **********, до обитаваното от нея жилище находящо се в гр. Ш*, до местоработата ѝ - фризьорски салон в гр. Ш*, както и местата ѝ за социални контакти и отдих, за срок за срок от 18 /осемнадесет/ месеца.

ОПРЕДЕЛЯ временно местоживеене на малолетното дете В. С. С., при майката М.К.В., ЕГН **********, на адрес ***, за срок от 3 /три/ месеца.

НАЛАГА на С.Н.С., ЕГН **********, с адрес ***, на основание чл. 5, ал. 4 от ЗЗДН, ГЛОБА в размер на 700.00 лв. /седемстотин лева/.

ОСЪЖДА С.Н.С., ЕГН **********,  с адрес ***, да заплати по сметка на ШРС дължимата държавна такса в производството в размер на 25.00 лв. /двадесет и пет лева/.

ОСЪЖДА С.Н.С., ЕГН **********,  с адрес ***, да заплати на М.К.В., ЕГН **********, сумата от 400.00 лв. /четиристотин лева/, представляваща разноски в производството на настоящата инстанция.

При неизпълнение на заповедта, нарушителят С.Н.С., ЕГН **********, ще бъде задържан от полицейския орган, констатирал нарушението, и ще бъдат уведомени органите на Районна прокуратура, на основание чл. 21, ал. 3 от ЗЗДН.

Решението подлежи на обжалване пред ШОС в седемдневен срок от връчването му на страните.                                                           

На основание чл. 17, ал. 3 от ЗЗДН обжалването на решението не спира изпълнението на заповедта.

Преписи от решението и от издадената заповед да се връчат на страните и да се изпратят на РУ на МВР гр. Шумен.

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: