П Р И С Ъ Д А

                                                 53/13.11.2018г. ,              Шумен  

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А  

Шуменският районен съд, осми състав

На тринадесети ноември         две хиляди и осемнадесета   година,

В публично заседание  в следния състав:

Председател: Валентина Тонева

Секретар Й.К.

Прокурор Александрова

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер №549 по описа за 2018г.

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Х.Й.Х., ЕГН**********, родена на ***г***  с местоживеене ***, българска гражданка, с полувисше образование, безработна, неомъжена, неосъждана, ЗА ВИНОВНА В ТОВА, че на 16.09.2017г. в гр. Шумен,  отнела чужди движими вещи  - кожено портмоне  на стойност 15 лв.  и сумата  от 120 лв.,  всичко на обща стойност  135 лв. от владението на Е.М.  К.  без нейно съгласие с намерение  противозаконно  да ги присвои, като деянието  представлява маловажен случай,  поради което и на основание чл.194, ал.3 от НК  вр.чл. 194, ал.1 от НК вр чл. 54 от НК  я ОСЪЖДА  на  “глоба ” в размер на 300лв.

ОСЪЖДА Х.Й.Х.     с ЕГН**********, да заплати  на  Е.М.  К.ЕГН ********** сумата от 120 лв., като изцяло уважен граждански иск за причинени имуществени вреди.

На основание Тарифа  за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, ОСЪЖДА  Х.Й.Х.     с ЕГН********** да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на ШРС държавна такса в размер 50лв,  за уважения граждански иск

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда Х.Й.Х.   да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски,   сума в общ размер на  95 лв., от които 65 лв. следва да се внесат  по сметка на ОД на МВР Шумен, а 30 лв. в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на ШРС.

Веществени доказателства - 1бр. диск  съдържащ запис  направен от охранителна камера да остане  приложен по делото .

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15  дневен срок от обявяването й , пред Шуменския окръжен съд.

 

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: