Р А З П О Р Е Ж Д АН Е

 

26/22.1.2018г.,                гр. Шумен

Шуменският районен съд, седемнадесети състав

На двадесет и втори януари през две хиляди и осемнадесета година

В закрито заседание в следния състав:

                                                                                                  Председател: Надежда Кирилова

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ВАНХД № 116  по описа за 2018 г.                                                                                                                                    

За да се произнесе взе предвид следното:  

Делото е образувано въз основа на жалба на Д.Б.К., ЕГН ********** срещу Елекронен фиш за налагане на глоба серия К № 0651205/01.08.2013 г., издаден от ОД на МВР - гр. Шумен, с който му е наложено административно наказание “глоба” в размер на 400 /триста/ лева на основание чл. 189, ал. 4 от ЗДвП, във вр. чл. 182,  ал. 1, т. 5 от ЗДвП.

Съгласно разпоредбата на чл. 59, ал. 1 от ЗАНН наказателното постановление, респ. електронния фиш подлежи на обжалване пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението. Видно от материалите по делото нарушението, описано в електронния фиш е извършено в гр. Нови пазар по ул. „Цар Освободител“ до фирма „Рубо“ в посока изхода на гр. Шумен. Поради изложените причини съдът намира, че в настоящия случай компетентен да разгледа делото е Районен съд – гр. Нови пазар, доколкото нарушението е извършено на територията на съдебния район, обслужван от НПРС. В същото време, съдът констатира, че и жалбата е адресирана погрешно до друг съдебен орган, а именно Районен съд – гр. Шумен. 

 Съгласно разпоредбата на чл. 42, ал. 2 от НПК, приложима съобразно разпоредбата на чл. 84 от ЗАНН, когато съдът намери, че делото е подсъдно на друг, равен по степен съд, е длъжен да прекрати съдебното  производство и да изпрати делото на съответния съд, който в случая се явява – Районен съд – гр. Нови пазар.

Водим от горното и на основание чл. 42, ал. 2 от НПК, съдът  

РАЗПОРЕДИ:

 

ОТМЕНЯ Разпореждане № 86/11.01.2018 г., с което делото е насрочено за разглеждане на в открито съдебно заседание на 24.01.2018 г. от 8.40 часа.

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по ВНАХД № 116/2018 г. по описа на Шуменски районен съд и ИЗПРАЩА делото на Районен съд - гр. Нови пазар, по подсъдност. 

            Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Препис от определението да се изпрати на страните за уведомяване.

                                                                   

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: