Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е

 

970/5.11.2018г. , гр. Шумен

 

Шуменският районен съд, в публичното заседание на четвърти октомври,  през две хиляди и  осемнадесета   година , в състав :

                                                                                         СЪДИЯ:   Зара Иванова

при секретаря  А.П.    , като разгледа докладваното  от  районният  съдия  гр.д. №1684  по описа за 2018  г., за да се произнесе взе предвид:  

Производство по чл.127 ал.1 от СК  .

Първоначално е депозирана искова молба с правно основание чл.127 ал.2 от СК  от Н.Б.С., ЕГН ********** *** и настоящ адрес:***, aп. 47 срещу Н.Ф.Д. с ЕГН ********** *** . Впоследствие страните са депозирали споразумение по чл.127 ал.1 от СК относно упражняването на родителските права спрямо детето , местоживеенето , издръжката и личните контакти с другия родител , което молят да бъде утвърдено от съда .

След като се запозна със събраните по делото доказателства, преценени поотделно и в съвкупност, съдът възприе следното:

По делото е представено и прието  Удостоверение за раждане , издадено въз основа на Акт за раждане №***. на Община Шумен , от което е видно , че страните са родители на детето О. Н. Б. , ЕГН ********** .   Съдът счита , че представеното споразумение е пълно , не противоречи на закона и морала и , че интересите на детето са защитени , поради което няма пречки за одобряването му .

На основание чл.78 ал.6 от ГПК бащата Н.Б.С., ЕГН ********** следва да бъде осъден  да заплати по сметка на ШРС сумата 108  лева – държавна такса върху определения размер на издръжката .

Водим от горното , съдът

Р   Е   Ш   И:          

УТВЪРЖДАВА  постигнатото между Н.Ф.Д. с ЕГН ********** *** и Н.Б.С., ЕГН ********** *** и настоящ адрес:***, aп. 47, СПОРАЗУМЕНИЕ по чл.127 ал.1 от СК ,   както следва :

·         УПРАЖНЯВАНЕТО НА  РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето О.Н. Б. , ЕГН **********   се предоставя  на майката Н.Ф.Д. с ЕГН ********** с МЕСТОЖИВЕЕНЕ по постоянен адрес на майката .

·         ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти между детето О. Н. Б. , ЕГН **********  и неговия баща Н.Б.С., ЕГН ********** ,  както следва : 

-         До изтичане на заповед за защита № 29/09.08.2018г., издадена въз основа па съдебно решение № 762/09.08.2018г. по гр. дело № 2125/2018г. по описа на ШPC за 2018г., лични контакти между бащата и детето няма да бъдат осъществявани;

-         След изтичане на шестмесечния срок на заповедта за защита, бащата ще осъществява лични контакти с детето всяка първа и трета събота от месеца от 10:00 до 14:00 часа като ще взема и връща детето от постоянния адрес на майката - с. Тимарево, общ. Хитрино, обл. Шумен, ул. ***

·         ЗАДЪЛЖАВА бащата Н.Б.С., ЕГН **********, да заплаща на малолетното си дете О. Н.в Б. , ЕГН ********** , чрез неговата майка и законен представител Н.Ф.Д. с ЕГН **********, месечна издръжка в размер на в размер на 150 (сто и петдесет) лева , платима до 5-то число на месеца, за който се дължи чрез пощенски запис чрез майката Н.Ф.Д. с ЕГН ********** , ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска , до окончателното и плащане ,  до настъпване на основания за нейната промяна или прекратяване, считано от датата на влизане в сила на съдебното решение.  

ОСЪЖДА Н.Б.С., ЕГН **********,  да заплати по сметка на ШРС сумата 108 (сто и осем  ) лева – държавна такса върху определения размер на издръжката .  

Решението може да се обжалва  през ШОС в двуседмичен срок от съобщаването му на страните .  

СЪДИЯ: