Р Е Ш Е Н И Е

 

984/7.11.2018г. , Гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Шуменският районен съд, единадесети състав

На седми ноември през две хиляди и осемнадесета година

В закрито заседание в следния състав:

                                                                                Председател: Ростислава Георгиева  

Като разгледа докладваното от районния съдия

ГД №1772 по описа на ШРС за 2018 год.,

За да се произнесе взе предвид следното:

            Производство по чл.247 от ГПК.

Настоящото производство е било образувано по депозирана искова молба от Дирекция “Социално подпомагане”, гр.Шумен, представлявана от Г. А. М., с искане за настаняване на детето С. Д. Р., с ЕГН********** в професионалното приемно семейство на Д.А.Г., с ЕГН********** и Х.Т.Г., с ЕГН**********, и двамата с постоянен адрес: ***1. Съдът се е произнесъл с Решение №704/13.07.2018 год., с което е настанил детето С. Д. Р., с ЕГН********** в приемното семейство на Д.А.Г., с ЕГН********** и Х.Т.Г., с ЕГН**********, и двамата с постоянен адрес: ***1, за срок от една година или до настъпване на предвидените в закона основания за изменение или прекратяване на настаняването.

На 05.11.2018 год. от името на молителите е депозирана писмена молба, в която се посочва, че в решението по посоченото по-горе дело е допусната техническа грешка, доколкото имената на детето, след извършено припознаване от биологичния му баща са били променени от С. Д. Р. на С. А.П.. С оглед изложеното молят да бъде постановено решение за поправка на диспозитива на решението.

 След като се запозна със събраните по делото доказателства, преценени поотделно и в съвкупност, съдът прие за установено от фактическа и правна страна следното: Съдът се е произнесъл с решение №704/13.07.2018 год., с което е настанил детето С. Д. Р., с ЕГН********** в приемното семейство на Д.А.Г., с ЕГН********** и Х.Т.Г., с ЕГН**********, и двамата с постоянен адрес: ***1, за срок от една година или до настъпване на предвидените в закона основания за изменение или прекратяване на настаняването. В същото време в диспозитива на решението неправилно са били посочени имената на детето.

Съдът, съобразявайки материалите по делото, естеството на молбата и обстоятелството, че настоящото производство е охранително и не налага изрична размяна на книжа с останалите заинтересовани страни, намира, че за произнасяне по молбата с оглед разпоредбата на чл.247, ал.3 от ГПК не е необходимо провеждане на открито съдебно заседание.

С оглед на изложеното в молбата, съдът намира, че е налице твърдяната от страната фактическа грешка в решението на съда по настоящото дело, поради което молбата се явява основателна и следва да бъде уважена.

Водим от горното и на основание чл.247 и сл. от ГПК, съдът  

РЕШИ

  

ДОПУСКА ПОПРАВКА на Решение №704/13.07.2018 год., постановено по ГД №1772/2018 год. по описа на ШРС, като в диспозитива на решението имената на детето да се четат С. А.П. /вместо С. Д. Р./.

Решението подлежи на обжалване пред ШОС в седемдневен срок от обявяването му на страните.

Препис от решението да се връчи на страните.    

           

    РАЙОНЕН СЪДИЯ: