ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА

ГР.ШУМЕН, 9. 5.2018г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Съдия ДИМИТЪР П. ДИМИТРОВ при Районен съд - Шумен Гражданска колегия IX състав като констатира, че Решение № 432/9.5.2018г. по Гражданско дело № 1094/2018г. по описа на Районен съд - Шумен подлежи на изпълнение, разпореди да се издаде следната

ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА

ПОСТАНОВЯВА МЕРКИ ЗА ЗАКРИЛА на основание чл.5, ал.1, т.1 от Закона за защита срещу домашното насилие, както следва:

 

1.Задължава Ж.Т.И., с ЕГН ********** ***, да се въздържа от упражняване на домашно насилие спрямо Р.М.Р., с ЕГН ********** *** - мярка с правно основание чл. 5, ал. 1, т. 1 ЗЗДН.

 

2.Забранява на Ж.Т.И., с ЕГН ********** ***, да приближава жилището на молителката, находящо се в гр. Шумен, ул. ”Генерал Радецки”, № 108, местоработата й фирма “Итал фууд индъстри”, с адрес: гр. Шумен, ул. Тракийска, № 10, както и местата за социални контакти и отдих на молителката за срок от три месеца, на основание чл. 5, ал. 2 ЗЗДН.

 

Предупреждава Ж.Т.И., с ЕГН ********** ***, на основание чл. 16, ал. 2 ЗЗДН, че за изпълнението на наложените мерки следят Полицейските органи, като при неизпълнение на заповедта ще бъде задържан на осн. чл. 21, ал. 3 ЗЗДН и незабавно ще бъдат уведомени органите на прокуратурата.

Тази заповед се издава на Р.М.Р. ***.

Заповедта на основание чл.21, ал.1 от ЗЗДН да се изпълни от полицейските органи по местоживеене на ответника.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: