П Р И С Ъ Д А

 

39/16.7.2018г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Шуменският районен съд, ІІ състав, на шестнадесети юли през две хиляди осемнадесета година в публично заседание в следния състав: 

Председател: Диана Георгиева

                                                                       Съдебни заседатели: 1. Детелина Палазова

                                                                                                            2. Красимира Колева 

при участието на секретаря В. И. и прокурор при ШРП – Вл. Колев, като разгледа докладваното от съдията НОХД № 1653/2018г. по описа на ШРС

 

                                П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимата  А.И.А., родена на ***г***, с пост. адрес ***, български гражданин, разведена, със средно образование, неосъждана, с ЕГН ********** за

 ВИНОВНА в това, че на 14.02.2018г. в гр. Шумен, в хотел „ЗОТИ“, намиращ се на ул. Герила № 15 отнела чужди движими вещи – пари в размер на 697 лева от владението на А. Г. А., без нейно съгласие, с намерение  противозаконно да ги присвои, като за извършване на кражбата е използвано техническо средство – ключ за заключващ механизъм на чекмедже, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.4 от НК във връзка с чл.194, ал.1 от НК във връзка с чл.58а, ал.1 от НК я осъжда на

 „Лишаване от свобода“ за срок от Една година.

На основание чл.66, ал.1 от НК отлага изпълнението на наказанието за срок от Три години.

На основание чл.59 от НК зачита времето, през което А.И.А. е била с мярка за неотклонение „задържане под стража“ считано от 13.04.2018г. до днес.

ОСЪЖДА А.И.А., с ЕГН ********** *** да заплати на „Дизайн 09“ ООД, ЕИК 200725342, гр. Шумен, ул. Герила №15, представлявано и от А. Г. А.  сумата от 697 /шестстотин деветдесет и седем/ лева - представляваща обезщетение за причинените му имуществени вреди от престъплението.

На основание чл.2 от Тарифа за държавните такси осъжда А.И.А., с ЕГН ********** *** да заплати държавна такса върху размера на уважения граждански иск в размер на 50 / петдесет/ лева.

 

На осн. чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия А.И.А., с ЕГН ********** *** да заплати в полза на държавата, направените деловодни разноски в размер на  221,39 /двеста двадесет и един лв. и тридесет и девет ст./ лева по сметка на ОД МВР гр. Шумен и 5 /пет/ лева такса за издаване на изпълнителен лист. 

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд. 

Мотивите по присъдата ще бъдат изготвени в едномесечен срок от днес. 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

                                            2.