О П Р Е Д Е Л И: 112/26.4.2018г.

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство между страните по НОХД № 1204 по описа на ШРС за 2018 година, в което се приема за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият А.С.А. е виновен в това, че на неустановена дата през периода 01-16.04.2018 г. в с. Друмево, обл. Шумен, ул. Бузлуджа № 11а, осъществил неправомерно присъединяване към електро-преносната мрежа, собственост на Община Шумен, използвана за улично осветление в с. Друмево, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия – престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК.

Деянието е извършено виновно, при пряк умисъл.

За гореописаното деяние и на основание чл. 234в, ал. 1 от НК, във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 2, б.”б” от НК му налага наказание “пробация”, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ месеца, с периодичност ДВА пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ОСЕМ месеца.  

На основание чл. 55, ал. 3 от НК не се налага по-лекото наказание, което законът предвижда наред с наказанието “лишаване от свобода”, а именно – “глоба”.  

С деянието не са причинени щети, тъй като престъплението е на просто извършване.  

На основание чл. 53, ал. 1, б.“а“ от НК отнема в полза на държавата веществените доказателства по делото, а именно – 1 бр. проводник, бял на цвят, със сечение 2х1.5 мм, намиращ се на съхранение в Районен съд – Шумен.  

По делото не са направени разноски.  

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 1204/2018 г. по описа на ШРС и БП № 456/2018 г. по описа на РУ гр. Шумен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.