О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. Шумен, 14.12.2018г.

Шуменският районен съд, в закрито заседание на четиринадесети декември ,    през две хиляди и  осемнадесета      година,  в състав:  

                                                                                            СЪДИЯ:   Зара Иванова

, като разгледа докладваното  от  районният  съдия  гр.д. №2000  по описа за 2018  г., за да се произнесе взе предвид:  

Посоченото по-горе дело е образувано въз основа на искова молба с правно основание чл.422 , ал.1 от ГПК , депозирана от “А 1 България” ЕАД, (с предишно наименование „Мобилтел “ ЕАД ), , със седалище и адрес на управление: гр. София, район Илинден, ул. „Кукуш” № 1, законни представители: *****, ЕГН ********** и *****срещу Р.Б.Х.  , ЕГН **********.  От ищеца е депозирана молба , в която заявява , че на основание чл.232 от ГПК оттегля предявения иск поради извършено плащане на задължението от ответника .

Съдът като съобрази депозираната молба , намира , че производството по делото следва да бъде прекратено , като доколкото същото е образувано по предявен иск по чл.422 от ГПК , за установяване на вземане по Заповед за изпълнение по чл.410 от ГПК , издадена по ч.гр.д.№136/2018г. по описа на ШРС ,  прекратяването на делото води до необходимост да бъде обезсилена издадената заповед .

            Водим от горното  съдът ,  

ОПРЕДЕЛИ :

 

ПРЕКРАТЯВА производството  по гр.д. №2000/2018г. по описа на Районен съд – гр.Шумен  , на основание чл.232 от ГПК – поради оттегляне на иска .

           ОБЕЗСИЛВА издадената по ч.гр.д.№136/2018г. по описа на ШРС , Заповед за изпълнение №84/11.01.2018г. 

Определението подлежи на обжалване пред Шуменски окръжен съд , с частна жалба ,  в едноседмичен срок от съобщаването му на ищеца .

След влизане в сила на определението , ч.гр.д.№136/2018г. по описа на ШРС да се върне на съдията-докладчик ведно с препис от настоящият съдебен акт .

СЪДИЯ :