О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

2936/25.10.2018г.  

Шуменският районен съд, единадесети състав

На двадесет и пети октомври през две хиляди и осемнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:

Председател: Ростислава Георгиева     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ГД  №2136 по описа за 2018 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

Настоящото производство е образувано по депозирана в ШРС Искова молба от “Фронтекс интернешънъл”, ЕАД, с ЕИК200644029, със седалище и адрес на управление: гр.София, ул.“Хенрик Ибсен“ №15, ет.7, представлявано от А. В.Г. – изпълнителен директор, чрез юрисконсулт К. Н. П., съдебен адрес:*** срещу Ю.М.К., с ЕГН**********,***.

Тъй като ответникът не е бил открит на посочения по делото адрес, а от изготвената служебна справка от НБД, се установява, че няма друг известен постоянен или настоящ адрес в страната, връчването на съобщенията е било извършено при условията на чл.47 и сл. от ГПК, чрез залепване на входната врата и пускане на съобщението в пощенската кутия на адреса. В законоустановения двуседмичен срок ответникът не се е явил в деловодството на ШРС за получаване на съдебните книжа. В тази връзка на основание разпоредбата на чл.47, ал.3 от ГПК е изискана информация от НАП за регистрирани трудови договори на лицата, но такива не са установени.

С определение №2391/18.09.2018 год. на ищцовата страна е било указано, че следва в едноседмичен срок, считано от датата на получаване на съобщението да заплати по сметка на ШРС сумата от 600 лева /шестстотин лева/ - възнаграждение за особен представител на ответника по ГД №2136/2018 год. по описа на ШРС – Ю.М.К., с ЕГН**********. Съобщението е получено на 03.10.2018 год. В посочения срок, а и до настоящия момент нередовностите не са били отстранени, поради което и на основание разпоредбата на чл. 129, ал.3 от ГПК, съдът намира, че исковата молба, ведно с приложенията към нея следва да бъде върната, а производството по делото – прекратено.

Поради изложеното и на основание чл.129, ал.3 от ГПК, съдът

 

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща на ищеца по ГД №2136/2018 год. – “Фронтекс интернешънъл”, ЕАД, с ЕИК200644029 искова молба срещу Ю.М.К., с ЕГН**********, ведно с приложенията към нея, като по делото следва да бъдат оставени копия от всички документи.

ПРЕКРАТЯВА производството по ГД №2136/2018 год. по описа на ШРС.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от получаване на съобщението пред ШОС.

Препис от определението да се изпрати на ищеца.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: