О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

2859/22.10.2018г.

Шуменският районен съд                                                                                десети състав

На двадесет и втори октомври                                                две хиляди и осемнадесета година

В закрито заседание                                                           Председател: Жанет Марчева     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 2477 по описа за 2018 г.

За да се произнесе взе предвид следното:

Производството по настоящото дело е образувано по повод предявена от Р.В.И. с ЕГН ********** с адрес *** молба с правно основание по чл.19 от ЗГР.

Във фазата на постановяване на съдебно решение по делото, след приключване на съдебните прения е депозирана молба с рег. № 15934 от 12.10.2018г. чрез процесуалния представител на молителката – адв. Н. от ШАК, с която се прави искане за прекратяване на производството поради оттеглянето на иска. Направено е и искане за връщане на оригинали на намиращите се по делото документи.

Съдът, съобрази следното: Молбата е допустима и основателна. Подадена е от лице имащо правен интерес, чрез упълномощен представител в кръга на представителната му власт. В охранителните производства няма насрещни страни, поради което и не е нужно получаване на съгласие от заинтересованите лица и от прокурор, който участва като контролираща страна в производството по чл. 19, ал. 1 ЗГР. В този смисъл е Определение № 64 от 8.03.2013 г. на ВКС по гр. д. № 1294/2012 г., IV г. о., ГК.  Поради гореизложеното производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.

Поради това и съдът на основание чл.232 от ГПК  от ГПК,

О П Р Е Д Е Л И:

 

На основание чл. 232 ГПК, ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 2477 по описа за 2018 год. на Шуменски районен съд, Х - ти състав, образувано по повод предявена от Р.В.И. с ЕГН ********** с адрес *** молба с правно основание по чл.19 от ЗГР, с която се иска промяна на фамилното ѝ име от „И.“ на „Джойс“.

ДА СЕ ВЪРНАТ оригиналите на документите находящи се по делото, след влизането на настоящото определение в сила, като по делото останат копия.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.   

            Копие от определението да се изпрати на страните по делото, като на молителката се връчи чрез адв.Н. от ШАК.                                                           

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: