О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

3139/12.11.2018г. , гр. Шумен

 

Районен съд Шумен, IX - ти състав, в закрито заседание, проведено на дванадесети ноември, през две хиляди и осемнадесета година, в състав:  

Районен съдия: Димитър Димитров

като разгледа докладваното от съдията ГД № 2490/2018 г., по описа на РС Шумен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по повод предявени от „Кредитреформ България“ ЕООД гр. София, чрез пълномощника адв. Дюлгеров, против В.П.М. ***, в условията на първоначално обективно кумулативно съединяване, осъдителни искове с правно основание чл. 79, ал. 1, пр. І ЗЗД и чл. 86, ал. 1, пр. І ЗЗД за осъждане на последния да изпълни реално задължението си за плащане на сума в общ размер на 560.80 лв.

На 09.11.2018 г. е постъпила молба рег. № 17599/09.11.2018 г., по описа на ШРС, в която се съдържа волеизявление от ищеца за оттегляне на предявените искове, поради плащане на задължението от страна на ответника и молба образуваното производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната молба, както и че не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.

Водим от горното съдът,  

О П Р Е Д Е Л И:

 

Прекратява производството по ГД № 2490/2018 г., по описа на Районен съд Шумен, на основание чл. 232 ГПК.

Препис от определението да се изпрати на страните.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Шумен в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.

 

Районен съдия: