П Р О Т О К О Л

 

гр. Шумен, 10.12.2018 година

 

Районен съд Шумен, девети състав в публично съдебно заседание проведено на трети декември през две хиляди и осемнадесета година в състав:  

Председател: Димитър Димитров

при участието на секретаря Т. Т. сложи за разглеждане гражданско дело № 2769/2018 година, по описа на ШРС, докладвано от съдията.  

След спазване разпоредбата на чл. 142, ал. 1, пр. ІІ ГПК, на именното повикване в 15,25 часа се явиха:  

…………  

Съдът съобрази, че процесуалните представители на страните могат да сключват спогодба, намира, че така постигнатото между страните не противоречи на закона и следва да се одобри, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:  

Одобрява постигнатата между страните спогодба, по силата на която:  

1.Ответникът „Протех еко“ ЕООД гр. Провадия дължи на ищеца „Социалинвест“ АД гр. Разград общата сума от 7 120 лв. включваща: 6000 лв. /шест хиляди лева/ – главница и разноски по настоящото дело, а именно: 120 лв. - държавна такса, 100 лв. – възнаграждение за вещо лице по приетата съдебно-счетоводна експертиза и 900 лв., с ДДС - адвокатско възнаграждение платено от ищеца.

2.Ответникът „Протех еко“ ЕООД гр. Провадия се задължава да плати на ищеца „Социалинвест“ АД гр. Разград горепосочената сума на дванадесет месечни вноски, всяка с падеж 25-то число на месеца, с първа вноска на 25.01.2019 г. и последна вноска на 25.12.2019 г., а именно, единадесет вноски от по 594 лв. всяка една и 12 последна вноска в размер на 586 лв.

3.В случай че ответникът „Протех еко“ ЕООД гр. Провадия плаща точно по размер и време, върху паричните вноски не се дължи лихва на ищецът „Социалинвест“ АД гр. Разград.

4.При забава в плащането на която и да е вноска, цялото вземане става предсрочно изискуемо и ответникът „Протех еко“ ЕООД гр. Провадия дължи плащане на цялата неплатена сума, както и законната лихва върху нея, от датата на предсрочната изискуемост.

5.С изпълнение на постигнатото споразумение двете страни заявяват, че нямат претенции една спрямо друга по предмета на гр.д. № 2769/2018 г. на РС Шумен.  

Адв. Б. – С оглед постигнатата спогодба, моля да ни бъде възстановено половината от внесената държавна такса, а именно - 120 лв.  

С оглед на сключената спогодба между страните съдът намира, че искането на ищцовата страна за възстановяване на половината от внесената държава такса е основателна, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Да се възстанови на ищеца „Социалинвест“ АД, ЕИК-116043189, със седалище и адрес на управление гр. Разград, бул. „Априлско въстание“ №23,  чрез пълномощника адв. Б. от АК Шумен, половината от внесената държавна такса в размер на 120.00 лева (сто и двадесет лева) по сметка в БАНКА АЛИАНЦ-БЪЛГАРИЯ, BIC: ***, IBAN: ***, на осн. чл. 78, ал. 9 ГПК.

 

Определението за одобряване на постигнатата спогодба е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Прекратява производството по гр. дело № 2769/2018 г. по описа на ШРС поради постигната спогодба.

Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба в 7-дневен срок от днес пред ОС-Шумен.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 16,15 часа.

 

СЕКРЕТАР:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: