П Р И С Ъ Д А

 

23/19.3.2018г.,  гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Шуменският районен съд, ХІІ състав

На деветнадесети март 2018 година

В публично заседание в следния състав:  

Председател: Ивелина Димова

Секретар: М.М.

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията НЧХД № 2681/17 г. по описа на ШРС  

ПРИСЪДИ:

 

Признава подсъдимия Ш.М.Ш., роден на ***г***, с постоянно местоживеене ***, български гражданин, неосъждан, женен, работещ, с ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 09.08.2017г., в гр.Шумен, причинил на В.И.Я. *** лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота - престъпление по чл.130, ал.1 от НК.

На основание чл.78 А от НК освобождава от наказателна отговорност подсъдимия Ш.М.Ш., с ЕГН: **********, за престъплението по чл.130, ал.1 от НК, като му налага административно наказание ”ГЛОБА” в размер на 1500,00 /хиляда и петстотин/ лева.

Осъжда подсъдимия Ш.М.Ш., с ЕГН: **********, да заплати на В.И.Я. ***, ЕГН: **********, сумата от 1000,00 /хиляда/ лева, представляваща уважена част от предявения граждански иск за причинени неимуществени вреди от престъплението по чл.130, ал.1 от НК, ведно със законната лихва от датата на увреждането-09.08.2017г., до окончателното заплащане на сумата.

Отхвърля гражданския иск за неимуществени вреди, резултат от престъплението по чл.130, ал.1 от НК в останалата му част до пълния предявен размер като неоснователен и недоказан.

На основание чл.2 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, осъжда подсъдимия Ш.М.Ш., с ЕГН: ********** да заплати държавна такса върху уважения граждански иск в размер на 50,00/ петдесет/ лева.

 

На осн. чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия Ш.М.Ш., с ЕГН: ********** да заплати на В.И.Я. *** направените от него деловодни разноски и разноски за адвокатско възнаграждение в размер на общо 512.00 /петстотин и дванадесет/ лева.

 

            Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.  

 

                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: