П  Р И  С  Ъ  Д  А

 

57/27.11.2018г. ,   гр. Шумен

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Шуменският районен съд в публично заседание на двадесет и седми ноември две хиляди и осемнадесета година в състав:  

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛИЯН АНГЕЛОВ                                                                                                                                     

при участието на секретаря В. С., като разгледа докладваното от съдия Ангелов НЧХД № 2192/2018 г. по описа на Шуменски районен съд

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.С.П., ЕГН **********, роден на *** ***, с постоянно местоживеене ***, неосъждан, за ВИНОВЕН в това, че на 10.06.2018 г. в гр. Шумен причинил лека телесна повреда на Р.Д.А., изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, обусловено от съчетана травма в областта на главата, долните и горните крайници – престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, като на основание чл. 78а от НК, го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание “глоба” в размер на 1000 /хиляда/ лева.  

 ОСЪЖДА подсъдимия С.С.П., ЕГН ********** да заплати на Р.Д.А. сумата от 1500 /хиляда и петстотин/ лева, представляваща уважената част от предявения граждански иск за претърпени неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 10.06.2018 г.

ОТХВЪРЛЯ предявения от Р.Д.А. граждански иск в останалата му част, като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА подсъдимия С.С.П., ЕГН ********** да заплати държавна такса върху уважения граждански иск в размер на 60 /шестдесет/ лева.

ОСЪЖДА подсъдимия С.С.П., ЕГН ********** да заплати на Р.Д.А., ЕГН ********** сума от 512.00 /петстотин и дванадесет/ лева, представляваща направени деловодни разноски.

Присъдата подлежи на обжалване пред ШОС в 15-дневен срок от днес.

 

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: