ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

427/21.9.2018г., гр.Шумен

Шуменският районен съд, ХІІ състав

На двадесет и първи септември  2018 година

В закрито заседание в следния състав:

Председател: Ивелина Димова

като разгледа материалите по ВАНД № 2190 по описа за 2018 година по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:  

Подадена е жалба от Х. Г.Х. *** срещу Електронен фиш за налагане на глоба за нарушение, установено с автоматизирано техническо средство серия К, №2048212 на ОДМВР-Шумен, с който на лицето било наложено административно наказание “глоба” в размер на 100 лева на основание чл.189, ал.4, вр. с чл.182, ал.1, т.3 от ЗДП. След насрочване на съдебно заседание въззиваемата страна представя доказателства, че обжалваният фиш е бил анулиран на основание чл.189, ал.5 от ЗДвП. Според разпоредбата на чл.189, ал.8 от ЗДП електронният фиш подлежи на обжалване по реда на ЗАНН в 14-дневен срок от получаването му, а когато е направено възражение по ал. 6 - в 14-дневен срок от съобщаването на отказа за анулиране на фиша, т.е. на обжалване подлежат само електронните фишове, които не са били анулирани по установения за това ред. Доколкото в настоящият случай обжалваният ел. фиш междувременно е бил анулиран, жалбата следва да бъде счетена за недопустима, тъй като е подадена срещу акт, който не подлежи на обжалване. Поради това същата следва да бъде върната на жалбоподателя, а административно-наказателната преписка- на административно-наказващия орган, след влизане в сила на настоящото определение, като производството по настоящото дело пред ШРС следва да бъде прекратено.

Предвид изложеното и на основание чл.323, ал.1, т.3 от НПК, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВРЪЩА жалбата на Х. Г.Х. *** срещу Електронен фиш за налагане на глоба за нарушение, установено с автоматизирано техническо средство серия К, №2048212 на ОДМВР-Шумен, като недопустима.

ПРЕКРАТЯВА производството по ВАНД №2190/18г. на ШРС.  

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от връчването му на жалбоподателя пред Шуменски административен съд.  

След влизане в сила на определението жалбата да се върне на жалбоподателя, а административно-наказателната преписка –на административно-наказващия орган, като по делото се оставят копия от документите.

 

                                                                       Районен съдия: