П Р О Т О К О Л

 

223/19.9.2018г. , гр. Шумен

 

Шуменският районен съд , VІІІ съдебен състав,в публично съдебно заседание на               деветнадесети септември, две хиляди и осемнадесета година,  в  състав:                                                                       

                                                                                   Председател:   Валентина  Тонева

при   участието   на   секретаря   Й.  К.   и  Прокурор        С. Александрова ,

сложи на разглеждане

НОХД № 2437 по описа за 2018г., докладвано от районния съдия.  

На именното повикване в 10, 00 часа се явиха:  

………  

Съдът, след като изслуша страните по така постигнатото споразумение и се увери, че същото не противоречи на морала и закона, счита, че следва да бъде одобрено, а наказателното производство по настоящото дело да бъде прекратено.

Водим от горното и на основание чл.  382 от НПК, във вр. с чл. 24, ал. 3 от НПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство между страните по НОХД № 2437 по описа на ШРС за 2018 година, в което се приема за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият В.Ф.Б. е виновен в това, че на 18.04.2018г. в гр. Шумен, противозаконно присвоил чужди движими вещи – един брой мобилен телефон „Леново А 7000“, един брой Сим карта, един брой карта памет 16 ГБ, всичко на обща стойност 157лв. /сто петдесет и седем /лева, собственост на К.К.Г., ЕГН **********, които владеел, като деянието представлява маловажен случай - престъпление по чл. 206, ал. 5 от НК, във вр. с чл. 206, ал. 1 от НК.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 206, ал. 5 от НК, във вр. с чл. 206, ал. 1 от НК и на основание чл. 54 от НК и на  основание чл. 42 А, ал. 2, т. 1 и т. 2 от НК, на обвиняемия се налага наказание “ПРОБАЦИЯ” със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 12 /дванадесет/ месеца, с периодичност 2 /два/ пъти седмично; задължителни периодични срещи с  пробационен служител за срок от  12 /дванадесет/ месеца.

Деянието е извършено виновно, при пряк умисъл.

Причинените с деянието щети са възстановени.

По делото няма приложени веществени доказателства.

ОСЪЖДА В.Ф.Б. да заплати направените по делото разноски в размер на 72,00лв./седемдесет и два/лева, които следва да се внесат в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР – Шумен, както и 05,00лв./пет/лева при издаване на изпълнителен лист, които следва да се  внесат по сметка на РС-Шумен.  

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 2437/ 2018г. по описа на ШРС и по ДП № 467/2018г. по описа на РУ гр. Шумен.  

 Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                                                 

                                                                                     Районен съдия :

 

На основание чл. 382, ал. 10 от НПК да се съобщи на пострадалото лице, че по делото е одобрено споразумение за прекратяване на наказателното производство, като се укаже, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред граждански съд.  

Заседанието приключи в 10, 10 часа.

Протоколът- воден по реда на НПК, изготвен на 19.09.2018г.  

                                                                                    

                                                                                     Районен съдия:

 

                                                                                     Секретар: