Р Е Ш Е Н И Е  

 

129/16.2.2018г. , гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          Шуменският районен съд, в открито съдебно заседание, на тридесет и първи януари две хиляди и осемнадесета година, в състав:  

                                                          Районен съдия: Л. Григорова 

          при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от съдията гр. дело №3036 по описа за 2017 г. на ШРС, за да се произнесе взе предвид следното:

          Предявен е иск, с правно основание чл.127, ал.2 от СК.

………         

          Водим от горното, съдът

Р Е Ш И:

 

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху детето Н. М.Д., ЕГН ********** на майката – М.Г.Б., ЕГН **********, с настоящ адрес: ***, като ОПРЕДЕЛЯ детето да живее при нея на следния адрес: ***

          ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти на бащата М.Н.Д., ЕГН **********, адрес: ***, с детето Н. М.Д., ЕГН **********, както следва: до навършване на една година на детето, всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 ч. до 14:00 часа, по три часа всяка сряда от седмицата, което време следва да е съобразено с режима на детето, като тези контакти следва да се осъществяват в присъствието на майката; след навършване на една година на детето, всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10:00 ч. в събота до 18:00 часа в неделя, с преспиване и 20 дни през лятото; по три часа на всеки рожден ден на детето и на рождения ден бащата; по един ден от коледните, новогодишните и великденски празници.

          ОСЪЖДА М.Н.Д., ЕГН **********, адрес: ***, да заплаща на детето си Н.М.Д., ЕГН **********, действащ чрез своята майка и законен представител М.Г.Б., ЕГН **********, с настоящ адрес: ***, месечна издръжка в размер на 140.00 лева /сто и четиридесет лева/, считано от 06.11.2017 г. до настъпване на обстоятелства за изменение или прекратяване правото на издръжка, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, с падеж до пето число на месеца, за който се отнася, като издръжката се заплаща по банков път, по сметка на майката.

ОСЪЖДА М.Н.Д., ЕГН **********, адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на ШРС, държавна такса върху определеният размер на издръжката, в размер на 201, 60 лева /двеста и един лева и шестдесет стотинки/.

          Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд - гр.Шумен в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: