Р Е Ш Е Н И Е

 

69/29.1.2018г. ,             Град Шумен

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А  

Шуменският районен съд                                                            седми състав

На 29 (двадесет и девети) януари                                              Година 2018

В закрито съдебно заседание, в следния състав:

Председател Теодора Йорданова-Момова

Секретар

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Т. Йорданова-Момова

гражданско дело номер 3228 по описа за 2017 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 247, ал. 1 от ГПК.

В молбата си до съда, молителят по гр. д. № 3228/2017 г. по описа на ШРС В.В.С. излага, че при постановяване на Решението, съдът е допуснал явна фактическа грешка при изписване на началната дата на дължимите от него издръжки. Моли съда да се постанови  решение, с което да бъде поправена явната фактическа грешка.

От събраните по делото доказателства, преценени поотделно и в съвкупност се установи от фактическа страна следното: видно от постигнатото между страните споразумение по чл. 51 от СК, както и във всички документи по делото е, че волята на съда е дължимата от В.С. на всяко от двете му ненавършили пълнолетие деца да бъде присъдена от датата на влизане в сила на решението – 15.01.2018 г. Съдът констатира, обаче, че в постановеното решение погрешно е записана дата 15.01.2010 г.

Очевидната фактическа грешка представлява несъответствие между формираната воля в съда и изразеното в диспозитива на съдебното решение, какъвто е настоящия случай.

Предвид гореизложеното, съдът намира, че молбата се явява основателна, поради което и на основание чл. 247, ал. 1 от ГПК  съдът

 

Р   Е   Ш   И   :

 

ДОПУСКА ПОПРАВКА НА ОЧЕВИДНА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА в Решение  № 18 от 15.01.2018 г. на ШРС по гр.д. № 3228/2017 г. по описа на съда, като навсякъде в същото, началната дата на дължимата от В.В.С. месечна издръжка на всяко от двете му деца Денис Владиславов С. и Тимур Владиславов С., ДА СЕ СЧИТА – СЧИТАНО ОТ 15.01.2018 ГОДИНА.

Решението не подлежи на обжалване.  

 

                                                                                                              Районен съдия: