Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

1051/29.11.2018г. , гр. Шумен

Шуменският районен съд, XIІІ състав

на двадесет и шести ноември 2018 година

в публично заседание в следния състав:  

Председател: К. Колешански

Секретар: Н. Й.

като разгледа докладваното от съдията ГД № 3181/2018г. по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:  

Производство по чл. 28 от Закона за закрила на детето.

Постъпила е молба от ***, за настаняване на малолетното дете Д. С.Б., ЕГН : ********** в професионално приемно семейството на Д.Б.П., ЕГН : **********, с адрес ***.

В открито заседание, молителят не изпраща представител, приемния родител заявява съгласие с молбата, а непълнолетната майка и законният и представител, не се явяват.  

След преценка на всички обстоятелства по делото съдът намери, че молбата е основателна.

От събраните по делото доказателства, преценени поотделно и в съвкупност, се установи от фактическа страна следното:

Д. С.Б., ЕГН : **********, родена на ***г. (според копие от Удостоверение за раждане, съставено по Акт за раждане № 1275/01.10.2018г. на Община Шумен), е с майка С.Б.А., ЕГН : ********** и баща неизвестен. Непълнолетната майка и нейната са декларирали, че нямат възможност да се грижат за новороденото. Със Заповед ЗД/Д-Н-115/08.10.2018г. на ***, детето е настанено в професионално приемно семейство. Представен е социален доклад, в който мотивирано е обоснована необходимостта от настаняването му.

При така установената фактическа обстановка, предвид основните принципи на закрилата, изразени в т. 2 на чл. 3 от ЗЗДет. и с оглед интересите на детето, съдът счита, че са налице предвидените в разпоредбата на чл. 28, ал. 1, във вр. с чл. 25, т. 2, във вр. с чл. 5, т. 1 от ЗЗДет., предпоставки, за настаняването, на детето Д. С.Б., ЕГН : ********** в професионално приемно семейството на Д.Б.П., ЕГН : **********, с адрес ***, за срок от 1 година.

Водим от горното и на посочените основания, съдът  

Р Е Ш И :

 

НАСТАНЯВА детето Д. С.Б., ЕГН : ********** в професионално приемно семейството на Д.Б.П., ЕГН : **********, с адрес ***, за срок от 1 година.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – гр. Шумен, в седем дневен срок, от връчването му на страните.

 

                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: