О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

222/25.1.2018г. ,гр.Шумен

 

Шуменският районен съд, в закрито заседание на двадесет и пети януари през две хиляди и осемнадесета година в състав:

                 Районен съдия: Б. Бойн

като разгледа докладваното от съдията гр.дело №3359 по описа за 2017 година на ШРС, за да се произнесе, съобрази следното:  

Съдът констатира, че жалбата по настоящото гражданско дело е оставена без движение с разпореждане на съда от 29.12.2017г., като на ищцовата страна е указано в седем дневен срок да бъде внесен депозит за определения особен представител на две от заинтересованите страни, на осн.чл.47 ал.6 от ГПК.

Съдът е установил, че в хода на съдебното производство в действия по размяна на книжа, част от заинтересованите страни не са открити на техните постоянни и настоящи адреси, залепени са уведомления и в рамките на указания срок за същите да се явят в съда, за да получат жалбата и призовките, това не е било направено. Съгласно чл. 47 ал. 6 от ГПК, когато съдът установи редовността на връчването на съобщение на ответника /заинтересованите страни/, съдът назначава особен представител на страните на разноски на ищеца.  Жалбоподателя е бил уведомен, че именно на негови разноски следва да бъде назначен особен представител на заинтересованите страни, което е посочено и в решението на административен съд, с което е било върнато делото за ново разглеждане на първа инстанция. Страната е била предупредена и за последиците от бездействието си, а именно прекратяване на делото. В течение на указания срок, изтекъл на 19.01.2018г. не е бил внесен посочения от съда депозит от 600лв. Ето защо, при създадената поради процесуалното бездействие на жалбоподателя невъзможност заинтересованите страни да участват по делото, чрез назначен от съда техен особен представител, е налице пречка за движение по делото и се налага прекратяването му, като жалбата, ведно с приложенията й да бъде върната.

Водим от горното, съдът  

О П Р Е Д Е Л И:  

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№3359/2017г. по описа на ШРС.

ВРЪЩА жалбата, ведно с приложенията й по гр.д.№ 3359/2017г. по описа на ШРС на В.Д.П. с ЕГН: ********** ***, действаща като законен представител на Д.Д.П. с ЕГН: **********, като копие от нея бъде приложено по делото.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Административен съд- Шумен в 1-седмичен срок от уведомяването на жалбоподателя, като копие от него му бъде изпратено.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: