О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

3261/21.11.2018г. , гр.Шумен

Районен съд – Шумен, XVI-ти състав,  в закрито съдебно заседание,  в следния състав:

Районен съдия: Мирослав Марков

като разгледа докладваното от съдията,

гражданско дело №3244 по описа за 2018 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по депозирана молба от Е.Р.А. с ЕГН **********, с посочен адрес: ***  срещу А.А.С. с ЕГН **********. В молбата и в приложената към нея декларация по ЗЗДН се посочва, че на 12.10.2018г. и 30.10.2018г., ответникът, за когото твърди, че е неин съпруг, извършил спрямо нея и Росен Асенов А., техен син, физическо и психическо насилие, описано в молба и приложената към нея декларация по чл.9 от ЗЗДН. Съдът е насрочил първото заседание по делото.

С молба от 20.11.2018г., молителката е заявила оттегляне на предявения иск и е поискала производството да бъде прекратено. Не е заявявала претенция за присъждане на разноски.

Съдът, след като се запозна с молбата, в частта й относно оттегляне на предявения иск, намери същата за основателна. Съгласно чл.232 от ГПК, във връзка с §1 от ЗР на Закона за защита от домашното насилие ищецът може да оттегли исковата си молба без съгласието на ответника до приключване на първото заседание по делото. При наличието на изрично заявление от страна на ищеца за оттегляне на предявения иск, направено в предвидения от закона срок, производството по делото следва да се прекрати.

Водим от изложеното и на основание чл.232 от ГПК, във връзка с §1 от ЗР на Закона за защита от домашното насилие, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОТМЕНЯ Определение №3114 от 08.11.2018г., с което производството е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 27.11.2018г. от 10:00 часа.

ПРЕКРАТЯВА производството по №3244 по описа за 2018 година на РС-Шумен, поради оттегляне на иска.

ПРЕПИС от настоящото определение да се връчи на страните по делото и да се изпрати на РУ-Шумен и Дирекция “Социално подпомагане”, гр. Шумен.

Определението подлежи на обжалване пред ОС-Шумен с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаване на настоящото определение на страните.

 

                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: