ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

                                                          3490/11.12.2018г. ,    гр. Шумен

 

Шуменският районен съд, в закрито съдебно заседание, на единадесети декември, през две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                                                   Съдия: Л. Григорова

като разгледа докладваното от районния съдия гр.дело№ 3422 по описа за 2018 г.,  за да се произнесе взе предвид следното:  

Гр.д. №3422/2018 г. е образувано въз основа на депозирана от З.С.М., ЕГН ********** *** срещу НБПП- София, искова молба, с искане да бъде осъден ответникът да му заплати сумата от 1 000.00 лева, представляваща обезщетение за причинени на ищеца неимуществени вреди, настъпили в следствие административни действия на ответника по търсене на изплатено от Бюрото възнаграждение за процесуално представителство на ищеца.

При проверка подведомствеността на спора, съдът констатира, че компетентен да разгледа иска е Административен съд Шумен, а не ШРС /арг. от текста на чл.1 от ЗОДОВ/.  В случая ищецът излага твърдения, че вредите са му причинени в следствие на административни действия, респ. решения на НБПП, които твърдения обуславят приложението на разпоредбата на чл.1 от ЗОДОВ. Ето защо и на основание чл.15 от ГПК заключава, че производството по гр.д. №3422/2018 г. по описа на ШРС следва да се прекрати и да се изпрати по компетентност на АС Шумен.

Водим от горното и на основание чл.15 от ГПК, съдът

 

                                                      ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№3422/2018 г. по описа на ШРС пред себе си и

ИЗПРАЩА същото ПО КОМПЕТЕНТНОСТ на АС Шумен.  

Определението подлежи на обжалване пред ШОС в едноседмичен срок от датата на съобщаването му на молителя.

 

                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: