О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

3398/30.11.2018г. , гр. Шумен

 

Шуменският районен съд, девети състав, на тридесети ноември, две хиляди и осемнадесета година, в закрито заседание, в състав:  

Районен съдия: Димитър Димитров  

като разгледа докладваното от съдията-докладчик ГД № 3424/2018 г., по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на Закона за защита от домашно насилие образувано по молба от Я.Т.И. за постановяване на мерки за защита срещу Ж.Т.И., с когото молителката съжителства. Поради нередовност по смисъла на чл. 9 ЗЗДН с разпореждане молбата е оставена без движение като на молителката е дадена възможност в едноседмичен срок от получаване на съобщение, с писмена молба с препис за другата страна, да ги отстрани.

В разписката за връчване е отразено, че съобщението е получено лично на 29.11.2018 г.. Същият ден е постъпила молба рег. № 18873/29.11.2018 г., по описа на съда, в която се съдържа изявление от ищцата за оттегляне на предявената молба.

Съдът, като взе предвид втората молба, както и че към настоящият момент не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на съда.

С оглед на посоченото обстоятелство, съдът намира, че в тежест на молителката следва да бъде възложена и дължимата по делото държавна такса в размер на 25.00 лв., на основание чл. 16 ТДТ по ГПК.

Предвид гореизложеното съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Прекратява производството по ГД № 3424/2018 г., по описа на съда, на основание чл. 232 ГПК.

Осъжда Я.Т.И., с ЕГН: **********, и адрес: ***, живуща ***, да плати държавна такса в размер на 25.00 лева (двадесет и пет лева) по сметка на РС Шумен с IBAN *** „Алианц България“ АД – Шумен, на основание чл. 16 от Тарифата за държавните такси, които се събират по ГПК.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ШОС в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.

Да се уведоми Районно управление – Шумен.

 

Районен съдия: