ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА № ....................

ГР.ШУМЕН, 17.12.2018г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Съдия ДИМИТЪР П. ДИМИТРОВ при Районен съд - Шумен Гражданска колегия IX състав като констатира, че Решение № 1113/17.12.2018г. по Гражданско дело № 3178/2018г. по описа на Районен съд - Шумен подлежи на изпълнение, разпореди да се издаде следната

ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА

Постановява мерки за закрила на основание чл.5, ал.1, т.1 от Закона за защита срещу домашното насилие, както следва:

Задължава Н.Я.Й., с ЕГН **********, постоянен и настоящ адрес: *** и адрес по искова молба: гр. Ш*, да се въздържа от упражняването на емоционално и икономическо насилие спрямо своята майка Н.Н.К., с ЕГН ********** и адрес: ***, на основание чл. 5, ал. 1, т. 1 ЗЗДН.

Забранява на Н.Я.Й., с ЕГН **********, постоянен и настоящ адрес: *** и адрес по искова молба: гр. Ш*, да се доближава до Н.Н.К., с ЕГН ********** и жилището, в което тя живее с детето Г. Н. Й., с ЕГН **********, находящо се в гр. Шумен, бул. „Мадара”, № 28, вх. 2, ет. 7, ап. 38, както и местата за социални контакти и отдих на молителката, за срок от три месеца, считано от датата на постановяване на съдебното решение, с оглед чл. 5, ал. 2 ЗЗДН - мярка с правно основание чл. 5, ал. 1, т. 3 ЗЗДН.

Предупреждава Н.Я.Й., с ЕГН **********, постоянен и настоящ адрес: *** и адрес по искова молба: гр. Ш*, че за изпълнението на наложените мерки следят Полицейските органи, като при неизпълнение на заповедта ще бъде задържан на осн. чл. 21, ал. 3 ЗЗДН и незабавно ще бъдат уведомени органите на прокуратурата.

Заповедта да се изпълни от полицейските органи по местоживеене на ответника на основание чл. 21, ал. 1 ЗЗДН, като им указва да следят за изпълнението.

Преписи от издадената заповед да се връчат на страните и да се изпратят служебно на РПУ по настоящия адрес на извършителя и на пострадалото лице.

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

/ ДИМИТЪР П. ДИМИТРОВ /