О П Р Е Д Е Л И: 263/22.12.2017г.

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство между страните по НОХД № 3074 по описа на ШРС за 2017 година, в което се приема за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият К.Т.С. е виновен за това, че на неустановена дата през м. август 2017 г. в гр. Шумен, на ул. Христо Михайлов № 21 осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, собственост на „Енерго Про-мрежи“ АД, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия - престъпление по чл. 234в, ал. 1 от НК.

                        

От субективна страна деянието е извършено виновно, при пряк умисъл.

 

За гореописаното деяние на основание чл. 234в, ал. 1 от НК, във вр. чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК, се налага наказание „пробация“ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 /ШЕСТ/ месеца с периодичност 2 /ДВА/ пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 /ШЕСТ/ месеца.

 

На основание чл. 55, ал. 3 от НК не се налага по-лекото предвидено наказание в чл. 234в, ал. 1 от НК, а именно – „глоба“.

 

С деянието не са причинени щети, тъй като престъплението е на просто извършване.

По делото не са направени разноски.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 3074/2017 г. по описа на ШРС и по ДП № 1401/2017 г. по описа на РУ – Шумен.

              

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.                                                                                      

                                                                                      

На основание чл. 382, ал. 10 от НПК да се съобщи на пострадалото юридическо лице, че по делото е одобрено споразумение, като им се укаже, че могат да предявят граждански иск за причинени неимуществени вреди пред граждански съд.