О п р е д е л и : 272/22.11.2018г.

 

 ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение между страните за прекратяване на наказателното производство по ДП №1395/17 г. по описа на РУ – Шумен по отношение на обвиняемия Р.Г., по силата на което:

        1. Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият Р.С.Г. е виновен за това, че на 17.11.2017 г.  в гр. Шумен, в съучастие като помагач на Х.М.Р. (помагач) и в съучастие с неизвестен извършител, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, умишлено улеснил извършването на измама по отношение на С.В.С. от гр. Шумен, в резултат на възбудено и поддържано у него заблуждение от неизвестния извършител, че предаването на паричната сума е необходимо за оказване на съдействие при полицейска операция срещу измамници, като в резултат на съучастническата  дейност е нанесена имотна вреда в размер на 600 лв. на С.В.С.- престъпление по чл.209 ал.1 от НК вр. чл.20 ал.4 НК.

Деянието е извършено виновно, при пряк умисъл.

      2. За горепосоченото деяние на осн. чл.209 ал.1 от НК вр. чл.20 ал.4 НК вр.  чл.54 ал.1 от НК налага на  обвиняемия Р.С.Г. наказание  1 (една) година „Лишаване от свобода“.  

     3. На основание чл.66 ал.1 от НК отлага изпълнението на наложеното наказание за срок от 3 (три) години.

        Причинените имуществени вреди са възстановени изцяло до приключване на досъдебното производство.

По делото няма приложени веществени доказателства.

По делото няма направени разноски.

        Прекратява производството по ДП №1395/17 г. по описа на РУ – Шумен.       

                ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД №3022/18 г. на ШРС.

        Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.