О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1587/22.5.2019г.

Шуменският районен съд                                                                                десети състав

На двадесет и втори май                                              две хиляди и деветнадесета година

В закрито заседание                                                           Председател: Жанет Марчева     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 440 по описа за 2019 г.

За да се произнесе взе предвид следното:

Производството по настоящото дело е образувано по повод предявен от Гаранционен фонд с адрес гр.София, ул.“Граф Игнатиев“ № 2, ет.4 със съдебен адрес ***, кантора 3, чрез адв. К. В. иск с правно основание чл.558, ал.7 от КЗ, във вр. с чл.557, ал.1, т.2, б.“а“ от КЗ, във вр. с чл.45, ал.1 от ЗЗД срещу С.Х.М. с ЕГН ********** ***.

На 22.05.2019г. по делото е постъпила молба от процесуалния представител на ищеца, към която е приложено изрично пълномощно и в която се съдържа волеизявление за оттегляне на предявената молба и се моли образуваното по нея производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната молба, както и че към момента на подаването ѝ не е необходимо съгласието на ответника,  то намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.

Поради това и съдът на основание чл.232 от ГПК  от ГПК,

            О П Р Е Д Е Л И:

 

На основание чл. 232 ГПК, ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 440 по описа за 2019 год. на Шуменски районен съд, Х - ти състав, образувано по повод предявен от Гаранционен фонд с адрес гр.София, ул.“Граф Игнатиев“ № 2, ет.4 със съдебен адрес ***, кантора 3, чрез адв. К. В. иск с правно основание чл.558, ал.7 от КЗ, във вр. с чл.557, ал.1, т.2, б.“а“ от КЗ, във вр. с чл.45, ал.1 от ЗЗД срещу С.Х.М. с ЕГН ********** ***.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.   

            Копие от определението да се изпрати на страните по делото.                                                                     

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: