П Р О Т О К О Л

 

гр. Шумен, 29.05.2019 година

 

Районен съд Шумен, девети състав в публично съдебно заседание проведено на двадесет и девети май през две хиляди и деветнадесета година в състав:

Председател: Димитър Димитров

при участието на секретаря Т. Т. сложи за разглеждане гражданско дело № 855/2019 година, по описа на ШРС, докладвано от съдията.

След спазване разпоредбата на чл. 142, ал. 1, пр. ІІ ГПК, на именното повикване в 14.11 часа се явиха:

Ищцата В.Л.И., действаща като майка и законен представител на малолетното дете Л. И. П., редовно уведомена в предходно съдебно заседание, явява се лично и с адв. Григорова от АК Шумен, редовно упълномощена от преди.

Ответникът И.П.Г., редовно призован, явява се лично.

Заинтересованата страна Д „СП“ Шумен, редовно уведомени в предходно съдебно заседание, не се явява и не се представлява. Явява се соц.раб. И. Г. И.-С..

………

Съдът, като взе предвид че постигната между страните спогодба не противоречи на закона и добрите нрави и урежда напълно отношенията между страните, намира, че същата следва да бъде одобрена.

         Мотивиран от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

Одобрява постигната между страните спогодба в следния смисъл:  

Осъжда И.П.Г., с ЕГН: ********** ***, да плаща в полза на детето Л. И. П., с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител В.Л.И., с ЕГН **********, сумата от 190.00 лв. /сто и деветдесет лева/, платими до 20-то число на текущия месец, за който се дължи издръжката,  по банкова сметка: ***: ***, в „Банка ДСК“ ЕАД с титуляр В.Л.И. , ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, считано от датата на подаване на исковата молба – 20.03.2019г. до настъпване на причини изменящи или прекратяващи правото на издръжка, на основание чл. 143, ал. 1 и ал. 2 СК.

Осъжда И.П.Г., с ЕГН: ********** *** да плати в полза на В.Л.И., с ЕГН **********, сумата от 150 лв. (сто и петдесет лева), разноски в производството, на основание чл. 78, ал. 1 ГПК.

Осъжда И.П.Г., с ЕГН: ********** ***, да плати в полза на Държавата, към бюджета на съдебната власт, по сметка на РС Шумен, с BG 20 BUIN 7014 3130 2030 14, при ТБ „Алианц България“ АД – Шумен, държавна такса по споразумението за издръжката на детето в размер на 136.80 лева /сто тридесет и шест лева и осемдесет стотинки/ на основание чл. 7 от Тарифа за държавните такси събирани от съдилищата по ГПК.  

         Прекратява производството по гр.д.№ 855/2018 г. по описа на РС Шумен.  

Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба пред ШОС в едноседмичен срок от днес за страните.  

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 14.50 часа.  

 

СЕКРЕТАР:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: