О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1091/8.4.2019г.

Шуменският районен съд                                                                               десети състав

На осми април                                                               две хиляди и деветнадесета година

В закрито заседание                                                          Председател: Жанет Марчева     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 944 по описа за 2019 год.

За да се произнесе взе предвид следното: 

Производството по настоящото дело е образувано по повод молба от Б.П.М. с ЕГН **********, с адрес *** лично и в качеството на законен представител на малолетното си дете С. Б. П. с ЕГН ********** срещу П.Ж.В. с  ЕГН ********** по Закона за защита от домашно насилие.

На 04.04.2019г. е постъпила молба от молителят, в която се съдържа волеизявление за оттегляне на молбата, както и искане производството да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната от молител молба, както и че същият може да се откаже от спорното право във всяко положение на делото и не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.  

            О П Р Е Д Е Л И:

 

На основание чл. 232 ГПК, ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 944 по описа за 2019 год. на Шуменски районен съд, Х - ти състав.

ОСЪЖДА Б.П.М. с ЕГН **********, с адрес *** да заплати на основание чл.11, ал.3 от ЗЗДН в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на ШРС държавна такса в размер на 25 лв. (двадесет и пет лева), както и 5 лв. (пет лева) в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.    

            Копие от определението да се изпрати на страните по делото.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: