Р Е Ш Е Н И Е

                            204/20.3.2019г.

           В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Шуменският районен съд на двадесети март през две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав: 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Диана Георгиева

при секретаря В. И. и в присъствието на прокурор при ШРП – Вл. Колев, като разгледа докладваното от районния съдия Д. Георгиева, наказателно от административен характер дело № 526 по описа за 2019 година,     

                                                              Р  Е  Ш  И :

ПРИЗНАВА обвиняемият Р.Р.К., с ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, с висше образование,  женен, работещ, неосъждан за

 ВИНОВЕН  в това, че на 07.02.2017г. в гр. Шумен, в качеството си на длъжностно лице – „Началник отдел Доставки“ в „ПС електрик“ ООД, ЕИК 020918914 причинил на И.Т.Б. от гр. Шумен лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание /лек оток в областта на долната челюст в ляво и умерено изразена болка в областта на меките тъкани/ при изпълнение на службата му - престъпление по чл.131, ал.1, т.2 от НК във връзка с чл.130, ал.2 от НК.

            ОСВОБОЖДАВА обвиняемият Р.Р.К., с ЕГН ********** от наказателна отговорност, като му НАЛАГА на основание чл.78а от НК

 Административно наказание “Глоба” в размер на 1 000 /хиляда/ лева.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда Р.Р.К., с ЕГН ********** да заплати по сметка на държавата, в полза на ОД МВР гр. Шумен направените деловодни разноски в размер на 252,19 /двеста петдесет и два лв. и деветнадесет ст./ лева и 5 /пет/ лева за издаване на изпълнителен лист.

            Решението подлежи на жалба и протест  в 15 дневен срок от днес  пред ШОС.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ :