Р А З П О Р Е Ж Д АН Е

 

227/15.4.2019г. ,           гр. Шумен

Шуменският районен съд, седемнадесети състав

На петнадесети април през две хиляди и деветнадесета година

В закрито заседание в следния състав:

                                                                 Председател: Надежда Кирилова

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ВАНД № 840  по описа за 2019 г.                                                                                                                                    

За да се произнесе взе предвид следното:  

Делото е образувано въз основа на жалба на А.Г.В., ЕГН ********** срещу Наказателно постановление № 46-0000044/27.02.2019 г., издадено от Началника на ОО „Автомобилна администрация“ гр. Шумен.

Съгласно разпоредбата на чл. 59, ал. 1 от ЗАНН наказателното постановление подлежи на обжалване пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението. Видно от материалите по делото нарушението, описано в наказателното постановление е извършено в гр. Нови пазар по ул. „Цар Освободител“ преди кръстовище с път I-2 в посока гр. Шумен. Поради изложените причини съдът намира, че в настоящия случай компетентен да разгледа делото е Районен съд – Нови пазар, доколкото нарушението е извършено на територията на съдебния район, обслужван от НПРС. В същото време, съдът констатира, че и жалбата е адресирана погрешно до друг съдебен орган, а именно Районен съд – Шумен. 

 Съгласно разпоредбата на чл. 42, ал. 2 от НПК, приложима съобразно разпоредбата на чл. 84 от ЗАНН, когато съдът намери, че делото е подсъдно на друг, равен по степен съд, е длъжен да прекрати съдебното  производство и да изпрати делото на съответния съд, който в случая се явява – Районен съд – Нови пазар.

Водим от горното и на основание чл. 42, ал. 2 от НПК, съдът  

РАЗПОРЕДИ:

 

ОТМЕНЯ Разпореждане № 625/29.03.2019 г., с което делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 17.04.2019 г. от 8.30 часа.

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по ВАНД № 840/2019 г. по описа на Шуменски районен съд и ИЗПРАЩА делото на Районен съд - Нови пазар, по подсъдност. 

            Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Препис от определението да се изпрати на страните за уведомяване.

                                                                   

                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: