О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1771/14.6.2019г.

Шуменският районен съд, единадесети състав

На четиринадесети юни през две хиляди и деветнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:

Председател: Ростислава Георгиева

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ГД  №1557 по описа за 2019 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

Производството по настоящото дело е образувано по искова молба от М.И.Н., с ЕГН**********, действаща лично и в качеството си на майка и законен представител на малолетните си деца М. П. П., с ЕГН********** и П. П. П.а, с ЕГН********** срещу П.П.П., с ЕГН**********. На 13.06.2019 год. от ищцовата страна е депозирана писмена молба, в  която заявяват, че оттеглят депозираната молба и желаят производството по делото да бъде прекратено.

Предвид гореизложеното съдът намира, че в настоящия случай са налице условията, визирани в разпоредбата на чл.232 от ГПК, производството по делото да бъде прекратено.  

         С оглед прекратяване на производството молителката следва да бъде осъдена да заплати по сметка на ШРС държавна такса в размер на 25 лева.

Водим от горното и на основание чл.232 от ГПК, съдът 

 

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по ГД №1557/2019 год. по описа на ШРС.

ОСЪЖДА М.И.Н., с ЕГН********** да заплати в полза на държавата и по сметка на ШРС сумата от 25 лева /двадесет и пет лева/, представляваща държавна такса по делото, както и 5 лева /пет лева/ - държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

Да се уведоми РУ-Шумен към ОД на МВР – гр.Шумен, че производството по ГД №1557/2019 год. по описа на ШРС е прекратено и издадената на основание чл.18 от ЗЗДН заповед за незабавна защита е изгубила своето действие.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщаване на страните пред ШОС.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: