ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА № ....................

 

ГР.ШУМЕН, 22. 7.2019г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Съдия ДИМИТЪР П. ДИМИТРОВ при Районен съд - Шумен Гражданска колегия IX състав като констатира, че Решение № 725/22.7.2019г. по Гражданско дело № 1501/2019г. по описа на Районен съд - Шумен подлежи на изпълнение, разпореди да се издаде следната

ЗАПОВЕД ЗА ЗАЩИТА

ПОСТАНОВЯВА МЕРКИ ЗА ЗАКРИЛА на основание чл.5, ал.1, т.1 от Закона за защита срещу домашното насилие от А.Н.Б., с ЕГН **********, по молбата на И. Д. К., с ЕГН **********, лично и в качеството й на майка и законен представител на малолетното дете Н. А. Б., с ЕГН ********** на основание чл. 5, ал. 1 ЗЗДН, както следва:

1. Задължава А.Н.Б., с ЕГН **********, постоянен адрес: *** и настоящ адрес:***, да се въздържа от упражняването на физическо и психическо насилие спрямо И. Д. К., с ЕГН ********** и детето Н. А. Б., с ЕГН ********** и двамата с адрес: ***, мярка с правно основание чл. 5, ал. 1, т. 1 ЗЗДН.

2. Забранява на А.Н.Б., с ЕГН **********, постоянен адрес: *** и настоящ адрес:***, да приближава молителката и детето, жилището им, находящо се в гр. Шумен, ул. „Люлебургас“ № 9, ет. 6, ап. 27 и жилището на родителите й в гр. Смядово, ул. „Качица“ № 29Б, както и местата за социални контакти и отдих на молителката и детето, мярка с правно основание чл. 5, ал. 1, т. 3 ЗЗДН, за срок от дванадесет месеца, на осн. чл. 5, ал. 2 ЗЗДН.

Определя временно, местоживеенето на детето Н. А. Б., с ЕГН **********, при майката И. Д. К., с ЕГН **********, на адрес: ***7, при режим на лични контакти на детето с бащата А.Н.Б., с ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета седмица от месеца в събота и неделя от 10 ч. до 17 ч., без преспиване. При осъществяване режима на лични контакти бащата да взема и връща детето от и на адреса на майката, като приемането и предаването следва да се осъществява със знанието, а при необходимост, по преценка на майката, и в присъствието на социален работник.

Предупреждава А.Н.Б., с ЕГН ********** постоянен адрес: *** и настоящ адрес:***, на основание чл. 16, ал. 2 ЗЗДН, че за изпълнението на наложените мерки следят Полицейските органи, като при неизпълнение на заповедта ще бъде задържан на осн. чл. 21, ал. 3 ЗЗДН и незабавно ще бъдат уведомени органите на прокуратурата.

Тази заповед се издава на И.Д.К..

Заповедта да се изпълни от полицейските органи по местоживеене на ответника на основание чл. 21, ал. 1 ЗЗДН, като им указва да следят за изпълнението.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: ..............

/ ДИМИТЪР П. ДИМИТРОВ /