Р Е Ш Е Н И Е

                                      567/14.10.2019г.

                   В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

Шуменският районен съд на четиринадесети октомври през две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав: 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Диана Георгиева

при секретаря В. И. и в присъствието на прокурор при ШРП – М. Славчева-Петрова, като разгледа докладваното от районния съдия Д. Георгиева наказателно от административен характер дело № 1785 по описа за 2019 година,

                                                              Р  Е  Ш  И :  

ПРИЗНАВА обвиняемият А.И.А., с ЕГН **********, роден на ***г***, с пост. адрес ***, български гражданин, със средно-специално образование,  неженен, работещ в Кипър, неосъждан за

 ВИНОВЕН  в това, че на 01.03.2018 г. в гр. Шумен потвърдил неистина /а именно че е установил обичайното си пребиваване в Република България по смисъла на параграф 6,т.46 от ДР на ЗДв.П/ в писмена декларация, която по силата на закон - чл.151, ал.5 от ЗДв.П се дава пред орган на властта – сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР Шумен за удостоверяване истинността на някои обстоятелства - престъпление по чл.313, ал.1 от НК.

ОСВОБОЖДАВА обвиняемият А.И.А., с ЕГН ********** от наказателна отговорност, като на основание чл.78а от НК му

НАЛАГА административно наказание “Глоба” в размер на 1 000 /хиляда/ лева.  

На основание чл.189,ал.3 от НПК осъжда А.И.А., с ЕГН ********** да заплати по сметка на държавата, в полза на ОД МВР гр. Шумен направените деловодни разноски в размер на 57,41 /петдесет и седем лв. и четиридесет и една ст./ лева и 5 /пет/ лева за издаване на изпълнителен лист.

Решението подлежи на жалба и протест  в 15 дневен срок от днес  пред ШОС.  

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ :