Р Е Ш Е Н И Е

 

518/4.9.2019г.                     гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Шуменският районен съд, седемнадесети състав

На четвърти септември през две хиляди и деветнадесета година

В публично заседание в следния състав:

                                                                                   Председател: Надежда Кирилова  

Секретар: М.М.

Прокурор: Кирил Русев

Като разгледа докладваното от районния съдия

АНД № 1792 по описа на ШРС за 2019 г.  

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА Д.М.А., ЕГН **********, роден на *** г. в гр. Сливен, български граждани, със средно образование, женен, пенсионер по болест, осъждан /реабилитиран/, с постоянен адрес:***, за виновен в това, че на 28.12.2018 г. в гр. Шумен, съзнателно потвърдил неистина, а именно, че е установил обичайното си пребиваване в Република България по смисъла на §6, т. 46 от Допълнителните разпоредби на Закона за движение по пътищата, в писмена декларация, която по силата на закон /чл. 151,  ал. 5 от ЗДвП/, се дава пред орган на властта /ОД на МВР – гр. Шумен/ за удостоверяване на истинността на някои обстоятелства - престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК, като на основание чл. 78а, ал. 1 от НК ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ “ГЛОБА” в размер на 1000 /хиляда/ лева.

На основание чл. 189, ал. 3 от НПК осъжда Д.М.А., ЕГН ********** да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски в размер на 58.79 /петдесет и осем лева и седемдесет и девет стотинки/ лева и 5 /пет/ лева такса за издаване на изпълнителен лист.

На основание чл. 112, ал. 4 от НПК вещественото доказателство по делото - Декларация от 28.12.2018 г. по чл. 151, ал. 5 от Закона за движението по пътищата /ЗДвП/, следва да бъде оставено по делото.  

Решението подлежи на обжалване или протестиране в 15-дневен срок от днес  пред Шуменски окръжен съд.

                                                    

                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: