П Р И С Ъ Д А  

                                                                       47/24.10.2018г.  

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А  

Шуменският районен съд, четиринадесети състав

На двадесет и четвърти октомври две хиляди и осемнадесета година,

В публично заседание  в следния състав:

Председател: Кр.Кръстев                                                                                                                                                                                                         

Секретар Ф. А.

Прокурор К. Киряков

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер № 1489 по описа за 2018г.  

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият М.Е.Х. с ЕГН **********, роден на ***г***, с постоянно местоживеене ***, бълг. Гражданин, със средно образование, работи, неженен, неосъждан  ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 08.10.2017г. в с. Мадара, обл. Шумен, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка “Фолксваген”, модел „Шаран“ с рег. № Н 44 82 ВА, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,28 промила, установено по надлежния ред, поради което и на основание чл.343Б ал.1 от НК във вр. с чл.54 от НК  ГО ОСЪЖДА на 1 /една/ година “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, както и „ГЛОБА“ в размер на 200 лева..

На осн. чл.66 ал.1 от НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание “лишаване от свобода” за срок от 3/три/ години, считано от влизането на присъдата в сила.

 На основание чл. 189 ал.3 от НПК, осъжда М.Е.Х. да заплати по сметка на ОД МВР – Шумен, направените деловодни разноски в досъдебното производство в размер на 184.28 лв.

На основание чл. 189 ал.3 от НПК, осъжда М.Е.Х. да заплати в полза на държавата по сметка на ШРС направените деловодни разноски в съдебното производство в размер на 74.00 лв.

На основание чл.301, ал.1, т.11 от НПК, във вр. чл.111 от НПК вещественото доказателство – лек автомобил „Фолксваген Шаран“ с рег. № Н 44 82 ВА следва да бъде върнат на собственика – Д.В.Й..

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 – дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.

 

Районен  съдия: