П Р О Т О К О Л

 

128/21.6.2019г. , гр. Шумен

 

Шуменският районен съд, VІІІ съдебен състав,в публично съдебно заседание на               двадесет и първи юни, две хиляди и деветнадесета година,  в  състав:                                                                           

                                                                           Председател:   Валентина  Тонева

при участието на секретаря Й.  К.   и   Прокурор          М. Славчева,

сложи    на    разглеждане

НОХД     1390    по    описа   за   2019г.,   докладвано   от   районния  съдия.  

На именното повикване в 11, 00 часа се явиха:  

……

Съдът, след като изслуша страните по така постигнатото споразумение и се увери, че същото не противоречи на морала и закона, счита, че следва да бъде одобрено, а наказателното производство по настоящото дело да бъде прекратено.

Водим от горното и на основание чл.  382 от НПК, във вр. с чл. 24, ал. 3 от НПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство между страните по НОХД № 1390 по описа на ШРС за 2019 година, в което се приема за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият Ф.В.Х. е виновен в това, че на 01.01.2018г. в с. Черноглавци, обл. Шумен, в съучастие като съизвършител с Е. В.Х. и В. В.Х., чрез нанасяне на удари в областта на главата на С.С.Р. от същото село, му причинили средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на зъби /първи долен ляв и първи долен десен резец/, без които се затруднява дъвченето и говорът - престъпление по чл. 129, ал. 2 от НК, във вр. с чл. 129, ал. 1 от НК, във вр. с ч л. 20, ал. 2 от НК.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 129, ал. 2 от НК, във вр. с чл. 129, ал. 1 от НК, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК и на основание чл. 55, ал. 1, т. 2, б.”б” от НК и на  основание чл. 42 А, ал. 2, т. 1 и т. 2 от НК, на обвиняемия се налага наказание “ПРОБАЦИЯ” със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 /десет/ месеца, с периодичност 2 /два/ пъти седмично; задължителни периодични срещи с  пробационен служител за срок от  10 /десет/ месеца.

Деянието е извършено виновно, при пряк умисъл.

С деянието няма причинени имуществени щети.

По делото няма приложени веществени доказателства.

 

ОСЪЖДА Ф.В.Х., ЕГН **********, с адрес ***, да заплати направените по делото разноски в размер на 179,86лв./сто седемдесет и девет лева и осемдесет и шест ст./, които следва да се внесат в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР – Шумен, както и 05,00лв./пет/лева при издаване на изпълнителен лист, които следва да се  внесат по сметка на РС-Шумен.

 

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 1390/ 2019г. по описа на ШРС и по ДП № 159/2018г. по описа на РУ гр. Шумен.

 

 Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                                                 

                                                                                     Районен съдия :

 

На основание чл. 382, ал. 10 от НПК да се съобщи на пострадалото лице, че по делото е одобрено споразумение за прекратяване на наказателното производство, като се укаже, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред граждански съд.

 

Заседанието приключи в 11, 10 часа.

Протоколът- воден по реда на НПК, изготвен на 21.06.2019г.

 

                                                                                     Районен съдия:

 

                                                                                     Секретар: