З  А  П  О  В  Е  Д      № 37

за защита от домашно насилие

 

гр. Шумен, 20.09.2019 год.

 

В   И М Е Т О  Н А    Н А Р О Д А

 

            Районният съдия при Районен съд гр. Шумен, като констатира, че решение №854 от 20.09.2019 г. по гр.д. № 2445/2019 г. по описа на ШРС, подлежи на изпълнение и на основание чл. 15, ал. 2 от Закона за защита от домашното насилие, разпореди да се издаде следната

 

З  А  П  О  В  Е  Д

за защита от домашно насилие

 

ЗАДЪЛЖАВА Ш.М.Ш. с ЕГН **********,***, ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА от извършване на домашно насилие спрямо Н.Я.Ю. с ЕГН ********** и М. Ш. М. с ЕГН **********.

            ЗАБРАНЯВА на Ш.М.Ш. с ЕГН **********,*** ДА ПРИБЛИЖАВА  Н.Я.Ю. с ЕГН **********, ЖИЛИЩЕТО Ѝ, находящо се в гр. Ш*, ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА, считано от 20.09.2019 г.

            ЗАБРАНЯВА на Ш.М.Ш. с ЕГН **********,*** ДА ПРИБЛИЖАВА ИЗВЪН ОПРЕДЕЛЕНИЯ РЕЖИМ НА ЛИЧНИ ОТНОШЕНИЯ М. Ш. М. с ЕГН **********, ЖИЛИЩЕТО МУ, находящо се в гр. Ш* и Детска градина *** с адрес гр. Ш*, ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА, считано от 20.09.2019 г.

ВРЕМЕННО ОПРЕДЕЛЯ местоживеенето на детето М. Ш. М. с ЕГН ********** при родителя му Н.Я.Ю. с ЕГН **********, ЗА СРОК от ЕДНА ГОДИНА, считано от влизане в сила на решението, КАТО ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на Ш.М.Ш. с ЕГН ********** с детето всяка трета седмица от месеца – в събота от 10,00 часа до 18,00 часа и в неделя от 10,00 часа до 16,00 часа (без преспиване) в присъствието на Н.Я.Ю..

            На основание чл. 5, ал. 4 от ЗЗДН, НАЛАГА на Ш.М.Ш. „ГЛОБА” в размер на 500,00 лева.

            При неизпълнение на настоящата заповед, на основание чл. 21, ал. 3 от ЗЗДН, нарушителят ще бъде задържан от полицейския орган, констатирал нарушението и ще бъде уведомена незабавно прокуратурата.

            Заповедта подлежи на незабавно изпълнение, следено от полицейските органи при РУ на МВР - гр. Шумен при ОД на МВР гр. Шумен (обжалването на решението, на основание чл. 17, ал. 3 от ЗЗДН, не спира изпълнението на заповедта).  

Тази заповед се издаде на Н.Я.Ю. с  ЕГН **********, с адрес *** и М. Ш. М. с ЕГН **********.  

                                                                         

Районен съдия: