П   Р   О   Т   О   К   О   Л

                                     гр. Шумен, 221/26.11.2019г.

 

Шуменският районен съд,VІІІ съдебен състав, в публично  съдебно  заседание    на 

двадесет и шести ноември, две хиляди и деветнадесета година,  в    състав:

                                                                                   Председател: Валентина Тонева

при участието на секретаря  Й. К. и             Прокурор       Вл. Колев

сложи  на  разглеждане

НОХД   2453  по   описа    за    2019г. ,  докладвано  от  районния  съдия.  

На именното повикване в 11,04 часа се явиха:

За ШРП, редовно призовани, се явява прокурор Колев.  

Обв. Г.К.И., редовно призован, се явява лично и с адв. Д. П. от ШАК, редовно упълномощен в хода на досъдебното производство.

……  

Съдът снема самоличността на обвиняемия, както следва:

Г.К.И. – ЕГН **********,***, българско гражданство, с основно образование, неженен, осъждан, работи като строител в „Стройкомерс“ ЕООД гр. Търговище, настоящ адрес ***.  

……  

Съдът, след като изслуша страните по така постигнатото споразумение и се увери, че същото не противоречи на закона и морала, счита, че следва да бъде одобрено, а наказателното производство по настоящото дело да бъде прекратено.

Водим от горното и на основание чл. 382 от НПК, във вр. чл. 24, ал. 3 от НПК, съдът  

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение между страните по НОХД № 2453 по описа на ШРС за 2019г. за това, че обвиняемият Г.К.И. на 31.05.2018г. в гр. Шумен, в района между Автогарата и ЖП – Гарата, без надлежно разрешително, съгласно чл. 73, ал. 1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП) и чл. 1 и следващите от Наредба за условията и реда за разрешаване на дейностите по чл. 73, ал. 1 от ЗКНВП, е държал високорискови наркотични вещества по смисъла на чл. 3, ал. 2 от ЗКНВП, включени в Списък І, към Приложение № 1 към чл. 3, ал. 1 от  Наредба за класифициране на растенията и веществата като наркотични, а именно 5F – ADB, 5FMDMB – PINACA, с нетно тегло на растителната маса (чай за пушене) 0,478 грама, като случаят е маловажен - престъпление по чл. 354а, ал. 5, във вр. с ал. 3, т. 1 от НК.

За гореописаното престъпление, на основание чл. 354а, ал. 5, във вр. с ал. 3, т. 1 от НК, във вр. с чл.54, ал.1 от НК, на обвиняемия се налага наказание „глоба“ в размер на 1000,00лв. (хиляда) лева.

Деянието е извършено виновно, с пряк  умисъл.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

Веществените доказателства: част от растителна маса (чай за пушене) с тегло 0,478 грама, съдържаща наркотичните вещества 5F – ADB, 5FMDMB – PINACA , неизразходвана при извършената физикохимична експертиза, предадена на ЦМУ, отдел МРР-НОП, следва да се унищожи.

Опаковките, с които наркотичното вещество е било намерено и приобщено, остават по делото.

ОСЪЖДА Г.К.И., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати направените по делото разноски в размер на 76,61 лв.(седемдесет и шест лева, шестдесет и една ст.), които следва да се внесат в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР гр. Шумен, както и 5,00лв. (пет) лева при издаване на изпълнителен лист, които следва да се внесат по сметка на РС-Шумен. 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 2453/ 2019 г. по описа на ШРС и по ДП № 696/ 2018 г. по описа на РУ- Шумен. 

……

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОПРЕДЕЛЯ общо наказание между наказанието по НОХД № 2453/2019г. по описа на РС – Шумен и наказанието, наложено по НОХД № 442/2019г. на РС – Търговище наложени на Г.К.И., ЕГН **********, до размера на най- тежкото, а именно “глоба” в размер на 1000лв.  

Определението подлежи на обжалване и протест по реда на Глава ХХІ от НПК от днес.

 

Районен съдия:

 

Заседанието приключи в 11, 24 часа.

Протоколът-воден по реда на НПК, изготвен на 26.11.2019г.

 

Районен съдия:

 

Секретар: