О П Р Е Д Е Л Е Н И Е  

                                                                       791/14.3.2019г.

 

Шуменският районен съд                                                                            десети състав

На четиринадесети март                                           две хиляди и деветнадесета година

В закрито заседание                                                        Председател: Жанет Марчева

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 3565 по описа за 2018г.

За да се произнесе взе предвид следното: 

Производството по настоящото дело е образувано по искова молба от  Е.С.П. с ЕГН ********** ***, като майка и законен представител на мамолетния П. С. А., роден на ***г. срещу С.А.А. с ЕГН ********** с адрес ***. Исковата молба е с правно основание чл.149 от СК с искане да бъде осъден ответника да заплаща издръжка за минало време в размер на 120 лв., считано една година назад от датата на завеждане на иска, а именно за периода от 10.12.2017г. до 10.12.2018г. – датата на депозиране на исковата молба в съда.

Поради ненамиране на ответника, съдът с Определение № 510 от 18.02.2019г. му е назначил особен представител – адв. П.Б. от ШАК, чрез която са връчени книжата по делото на 20.02.2019г., като към момента тече едномесечния срок за писмен отговор на исковата молба.

На 13.03.2019г. от ищцата е депозирана молба, с която прави оттегляне на иска и се моли производството по делото да бъде прекратено, поради извънсъдебното уреждане на спора между страните.

Съдът като съобрази депозираната молба и обстоятелството, че оттегляне на исковата молба може да бъде направено от ищеца до приключване на първото съдебно заседание, както и че не се изисква съгласие от страна на ответника, намира, че в настоящия случай са налице условията производството по делото да бъде прекратено.

Предвид, са отпаднали основания във връзка с които на ответника е следвало да бъде назначен особен представител, то съдът намира, че адв. П.Б. следва да бъде освободена от участието си в производството, като същата бъде своевременно уведомена за това.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 3565/2018г. по описа на ШРС.

ОСВОБОЖДАВА от участие в производството по гр.д. № 3565/2018г. назначения с Определение № 510 от 18.02.2019г. особен представител по делото – адв. П.Б.  от ШАК, поради отпадане на основанията за това.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщаване на страните пред ШОС.

            Определението да се връчи на страните на посочените в исковата молба адреси.

Определението да се изпрати на адв. Б. от ШАК.

 

                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: